James Lee

Hoe kan je tekstschrijver worden?

Tips & Informatie van Jesse

Schrijven Blog Kennnis Betrouwbaar Tekstschrijver Geld verdienen Teksten typen Geld Contact

Hoe kan je tekstschrijver worden?

Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan als tekstschrijver? Dan is het in ieder geval handig om te weten wat er van je verwacht wordt, wat je moet kunnen, je werkzaamheden en taken zijn en wat je daarmee kan verdienen. Want werken is leuk maar er geld mee verdienen is ook wel handig.

Kennis is macht

Uiteraard heb je als schrijver de kennis nodig van schrijven, spellen en grammatica. Maar dat is echt niet alles wat je moet weten. Afhankelijk van het soort teksten wat je schrijft is er kennis nodig van de wijze waarop die teksten worden opgesteld, waar je op moet letten en wat je juist achterwege moet laten. Hoe trek je mensen aan? Welke woorden gebruik je en welke liever niet.

Doeltreffend schrijven

Als je wordt ingehuurd als tekstschrijver krijg je opdrachten om stukken te schrijven die informatief zijn, amusant of bijvoorbeeld productomschrijvingen. Deze hebben dus als doel om de lezer te informeren, maar er zijn bijvoorbeeld ook teksten om mensen op de site te krijgen, te houden en aan te sporen om een aankoop te doen of een dienstverlener in te huren. Het is belangrijk dat je zowel het doel van de tekst als de doelgroep goed in kaart brengt.

Betrouwbaarheid

Als tekstschrijver zijn er meer vaardigheden die je moet bezitten. Gedegen en betrouwbaar onderzoek doen is minstens zo belangrijk, de teksten en daarmee de informatie die je verstrekt moeten juist zijn. Ook als werknemer is betrouwbaarheid van belang, haal je deadlines en zorg dus voor een goede planning van je werkzaamheden en taken.

Wat verdient een tekstschrijver?

Het inkomen van een tekstschrijver wordt vaak gecalculeerd op basis van woorden of projecten, soms per uur. Het soort opdracht en het werk wat ermee samenhangt heeft ook invloed op de prijs en je betaalt voor het resultaat. Wat een tekstschrijver aan een klant kan vragen is afhankelijk van ervaring en prestaties. Hoe beter je werkt hoe meer je kan vragen. Vaak hangen ervaring en kunde dan ook samen. Door de ervaring die een tekstschrijver heeft werken zij sneller, efficiënter en doelgerichter. Je betaalt dan ook voor alle jaren aan scholing en werk die een tekstschrijver heeft geïnvesteerd in zijn of haar carrière, want uiteindelijk heb jij daar als opdrachtgever profijt van.